Minkvægt

Få overblik over minkes vægt og trivsel

Få overblik over minkenes vægt og trivsel

Regelmæssig vejning af minke tager tid. Derfor har vi udviklet en minkvægt, som gør arbejdet for dig. Vægtene (vejeholdet) kan sættes op forskellige steder på farmen, så du kan sammenligne vægtudviklingen med andre faktorer såsom køn, type, klima, fodertyper, osv. Med minkvægten sikrer du ikke alene et optimalt overblik over minkenes vægt og trivsel, men du får også mulighed for at indsætte din egen vækstkurve til brug som guideline i både nuværende drift samt i den fremadrettede avl. 

Intelligente minkvægte

Minkvejeholdet består af 6 vægte, som kan differentiere, hvilken type mink der er tale om (dvs. om det er en han eller hun). Softwaren i hovedstyringen sikrer at det kun er vægtregistreringer, som matcher minkens alder og tidligere vægtregistreringer, som leveres til vækstkurven i GainOnline Det sikrer præcise og valide data til brug i din fremadrettede fodring af dine mink. 

Realtidsdata giver en hurtig reaktionsevne

Med så mange vejninger på en dag får du nogle yderst præcise og valide data, som gør dig i stand til at reagere hurtigt. Sygdomme såsom plasma cytose, fedtlever, blærebetændelse. ”våd bug”, rørmink mv. viser sig oftest, hvis en mink pludselig stiger eller stagnerer i vægt. Herved kan syge mink blive sat hurtigt i behandling inden de dør eller smitter de andre mink. Endvidere kan de opsamlede data sendes til fodercentralen, så de kan nå at ændre på foderet inden næste foderlevering.

Minkvægten påvirkes ikke af skiftende temperatur udsving

For at sikre en nøjagtig og driftssikker løsning har vi valgt kun at benytte en anerkendt tysk 6 tråds vejecelle med indbygget temperaturkompenseringsenhed, der sikrer at vejecellens målinger ikke påvirkes at de skiftende temperaturudsving.

Du skal ikke foretage manuelle indtastninger

Vægtenes hovedstyring sender automatisk alle data til analyseværktøjet GainOnline. Minkvægten foretager regelmæssige vejninger, hvilket kan være mellem 100-150 vejninger per bur på en dag. Det gør, at vores data er meget valide ift. andre løsninger på markedet, hvor der f.eks. kun foretages 1-2 vejninger om dagen. 

Alle data sendes trådløst

Alle data sendes trådløst med op til 2,5 km rækkevidde, og kræver derfor inden kabler. Det gør det nemt at få løsningen op at køre, og du kan altid indrapportere dine oplysninger, også selvom der ikke er net forbindelse.

Denne hjemmeside anvender cookies, for at sikre dig den bedste oplevelse. Læse mere.